Maja Blauw logo

Mijn opdracht bij het aantreden bij TKP Investments was het opzetten van een Marketing en Communicatieteam en het structureel verbeteren van de relevantie en kwaliteit van de output. De organisatie had daar grote behoefte aan na een periode van werken met tijdelijke freelancers. Voor mij een perfect moment om aan de slag te gaan. Het draagvlak was groot en de manager van de overkoepelende afdeling bleek een perfecte sparringspartner.

Het was absoluut een geweldige tijd. Na het houden van veel gesprekken en inlezen in de business had ik na 4 weken het voorlopig strategisch marketingcommunicatieplan gereed. De stip op de horizon was duidelijk en akkoord bevonden door de directie.

Strategisch plan met daaronder deelplannen
Mijn aanpak bestond uit het schrijven van een overkoepelend strategisch plan, passend bij de bedrijfsdoelstellingen. Met daaronder hangend voor ieder MarCom-middel een Deelplan. Na 12 maanden waren er praktische deelplannen voor de website, externe nieuwsbrief, interne nieuwsbrief, PR, presentaties, events, social media, intranet, materialen en gadgets. Ieder deelplan beschreef de meerwaarde ervan, het proces en de gewenste output. Er zijn veel keuzes gemaakt dat jaar: zaken zijn samengevoegd, gestopt en met name verbeterd.

Richtlijnen opstellen
Naast Deelplannen voor de middelen, heb ik richtlijnen opgesteld. Het crisiscommunicatieplan is grondig herzien, een schrijfwijzer opgesteld, een awards-richtlijn en een sponsorship-richtlijn.

Fotografie, beeld, huisstijlhandboek
Dat eerste jaar is het huisstijlhandboek aangemaakt met daarin de nieuwe grafiekkleuren (zeer belangrijk binnen vermogensbeheer), richtlijnen voor stockfoto-gebruik en het maken van zeer veel eigen foto’s met medewerkers om alle uitingen persoonlijker te maken.

CFA Investment Foundations
Om de toen nog onbekende wereld vanvermogensbeheer beter te begrijpen, heb ik de opleiding CFA Investment Foundations gevolgd. Dat was behoorlijk pittig, maar bleek heel nuttig en het behaalde examen is flink gevierd.

Voor mijn manier van werken en het doorvoeren van flinke structurele verbeteringen, ontving ik de maximale score van een 5 als eindbeoordeling. Lees hier meer over het traject van het neerzetten van de nieuwe corporate website.