Maja Blauw logo
Maja Blauw campagne rieten dak zenklooster Noorder Poort

Voor zencentrum de Noorder Poort zijn er jaren geleden fondsen geworven om het rieten dak te kunnen vervangen. Als bestuurslid van de Vriendenstichting speelde ik een grote rol in dat fondsenwerfproject.

Dit is op diverse manieren aangepakt. Zo kon men 1 vierkante meter rieten dak sponsoren. Dat trok veel mensen. Men vond het leuk om te weten: ‘He, dat stukje dak is een beetje van mij.’ Op de website was een foto van het gebouw te zien. Naarmate er meer geld was geworven kleurde het dak steeds verder geel.

Er is ook een exclusieve kanotocht georganiseerd in de Weerribben, het natuurgebied waar het riet voor het dak gesneden zou worden. Een gids van het gebied vaarde mee om te vertellen over de omgeving.

Ook kon men zich aanmelden als vrijwilliger en te helpen bij het afhalen van het oude riet, lunches te verzorgen of andere werkzaamheden die gedaan moesten worden.

Het streefbedrag van 37.500 euro is gehaald binnen de looptijd van een jaar. De campagne is feestelijk afgesloten met onder andere een Japanse lunch, een muzikaal optreden en een rondleiding. De zenmeester en inwonende zen-monikken wonen sindsdien heerlijk droog in het zencentrum.