Maja Blauw logo

Met een groepje van 9 professionele koks en 1 amateurkok (te weten: ikzelve) zijn we gaan pionieren met het koken met insecten. We kenden elkaar met name via Twitter en wisselden tips uit via hashtag #insectentwitterdiner.

In het kader van duurzaamheid zocht ik naar alternatieven voor het eten van vlees en vis. Insecten bleken de oplossing: veel minder broeikasgassen, goede bron van eiwitten, 80% van de wereldbevolking eet al insecten. Na het lezen van een artikel in de Volkskrant over een kok die daarmee experimenteerde heb ik contact met haar opgenomen. Al snel werd het een clubje van 10 mensen die via mail en Twitter de meest inspirerende gerechten bedachten.

Met mijn broer, een zeer goede chefkok en horeca-docent, heb ik een Quiche Triobolo en een dessert van panna cotta met sprinkhanen in chocolade bedacht. Hier kun je het recept van de quiche triobolo lezen.

Het enthousiasme sloeg over naar de redactie van magazine Diabc. 50.000 lezers hebben het artikel 5 tips over insecten eten kunnen lezen.